Vordingborg Tennisklub.

Tennisklubben blev officielt stiftet 1921, men kan dateres tilbage til 1908.

Overlæge ved Amtshospitalet Otto Lund og
gymnasielærer Jens Chr. Knudsen gør banen klar
1988

Dengang i 1908 var det Idrætsforeningen Frem, som var en sammenlægning af Vordingborg Kricketklub og Volmer brydeklub, der også rummede fodbold- og tennisafdelingen. Først i 1921 skete den endelige sammenlægning, og foreningen fik navnet Vordingborg Idrætsforening.

Tennis afdelingen holdt indtil 1908/09 til på Ruinterrænet, hvor der var anlagt en bane.
I 1910 flyttede man tennisafdelingen til seminariet, hvor Idrætsforeningen Frem havde en aftale om at låne idrætspladsen til deres aktiviteter, og så var det hele var samlet. Seminariet opsagde samarbejdet i 1926, og man var nødt til at finde et nyt sted at være.

I 1927 blev tennisafdelingen optaget i Dansk Tennis Forbund, men man var stadig en underafdeling af VIF. På en ekstraordinær generalforsamling på Simonsens Hotel (Gyldne Steakhouse) havde man fået nye baner og klubhus, som lå tæt ved den høje jernbanevold i Masnedsund, – den nye idrætsplads var nu fundet med et areal på 23.728 kvm, stedet er dér, hvor Godshotellet på Marienbergvej ligger i dag.

Kort over Vordingborg Kommunes Sportsplads.
1929

I 1933 besluttede man at skille fodbold og tennisklubben ad, så de fremover havde eget regnskab, men først den 29. marts 1933 blev de selvstændige foreninger.

I 1959 købte og byggede F.D.B deres store lager på Marienbergvej, så tennis og fodbold måtte igen finde nye baner. Det blev i en periode på et par år på Cirkuspladsen (ved Gasværket) – i folkemunde også kaldet skidtnoret, mens det nye stadion og den nye tennisklub blev bygget, hvor de ligger i dag.
Tennisbanerne blev grundlagt i 1964, og hermed var Vordingborg Tennis Klub sin helt egen herre med 8 flotte tennisbaner og et hyggeligt klubhus i Sydsjællands smukkeste omgivelser på Parkvej i Kirkeskoven.

Kilder: Vordingborg Tennisklub – Linket åbner på ny fane, billeder, avisudklip og arkivalier i arkivet