Kallevadshuset ses i folketællingerne fra Ørslev fra 1840-1880 / Kastrup 1901.
Kallevadshuset var ejet af Fru Hammerich, Iselinge Gods, og lå lige på den vestre side af – og helt ud til – Københavnsvej. Det er markeret på Målebordskortet herunder, som er fundet på: Historiske kort på nettet.
Det kaldtes også Kejserhuset eller Kejserslottet.
Det var et hus med plads til 2 familier.
En af beboerne, Rasmus Pedersen, var kusk på Iselinge gods og har formentlig boet der i årene omkring 1845. Første gang vi støder på navnet Kallahvedshuset er i 1840.
Rasmus Pedersen var gift 2. gang med Ane Johansdatter, og de fik 8 Børn, hvoraf 3 udvandrede til USA. Vi har været heldige af få kontakt til Anne Falk i Wisconsin, USA, og på den måde fået identificeret nogle af personerne på billedet herunder.
Vi ser herunder et foto af Ane Johansdatter, datteren Maren Petrea og Marens 3 børn.
I Guldgåsen skriver Vagn Boberg Nielsen om Vådeskudsulykkerne på Iselingen her står bl.a.:
”Billedet viser Kallevadshuset (betyder huset ved kalvefolden), som det så ud i 1893. I Vordingborg blev huset også kendt som Kejserhuset. I 1828 lå Kejserhuset vist nok lidt syd for Søndertoften 11 og 13. Det er nok revet ned omkring 1840, og Niels Hansen flyttede over i det nærliggende Kallevadhus ved Bjergemarken. Han har muligvis taget navnet med. Der boede 2 familier i Kallevadshuset, de var ansat på Iselingen.”
Niels Hansen var smed gift med Johanne Jendatter.
Huset er for længst revet ned. I Lokalarkivet vil vi gerne vide hvornår, – var det mon i 1911 eller 1920?
I Vordingborg blev huset også kendt som Kejserhuset, og bakken blev kaldt Kejserbakken – hvorfor?
Kilde: Guldgåsen 2018-3 – side 5 og 6, arkivalier og billeder i arkivet, Historiske Kort på nettet (linket åbner på en ny side), Land og Folk Bind 5 – side 791.