Pølsevogne i Vordingborg

Den danske pølsevogn har i år eksisteret i 100 år! Alle større byer har tidligere haft deres pølsevogne – selvfølgelig også Vordingborg. Hvem husker ikke Storms Pølsevogn på Slotstorvet?

Kjeld Storm Jensen blev født i 1927 som søn af Jens Georg Jensen og Asta Nielsine Petrea Sørensen. Jens Georg Jensen var tjener, og fra 1949 havde han en pølsevogn på Slotstorvet.

Isvógnen på Slotstorvet ca. 1960. Pølsevognen lå oppe ved arresten

Kjeld kom i lære som pølsemager på slagteriet i Masnedsund, men sluttede på slagteriet, da man indførte akkord-arbejde. Han arbejdede en kort tid hos “Slagter Gerda”, inden han tog til København og fik arbejde i Kødbyen. Han overtog  faderens pølsevogn i Vordingborg, da han var blevet syg i 1960.

Kiosken på Slotstorvet ca. 1960

På Slotstorvet stod også en kiosk, som senere blev ombygget til kiosk/busventesal og siden blev til Storms Pølse- og Kaffekiosk i 1968.

Påfuglene havde også deres daglige gang hos Storms Pølse- og Kaffekiosk på
Slotstorvet.

Storms Pølsebar på Slotstorvet – 1975

Kjeld solgte forretningen i 1991.

Pølsekiosken lige før den blev solgt, ca. 1990.

I 1990’erne var der også en pølsebar ved stationen.

DSB Minikiosk i 1990’erne

Og i Valdemarsgade var der en ved Rådhustorvet.

Pølsevognen stod op ad muren til møntvaskeriet, foto dateret  d. 3. december 1990.

 

I dag er der stadig et par pølsevogne i byen – Tytte’s Pølser kører med en, og Kim’s Pølser har også en vogn. Kubel’s Pølser er også set i Algade. Sidste skud på stammen er Lise på parkeringspladsen bag Skjold Burne med den helt særlige pølsevogn, hvor man kan få  store hotdogs og vildsvineburgere.