Stars, Algade 84.

“STARS”.
STorstrøms Amts Rytmiske Spillested.
Algade 84 – åbnede officielt fredag d. 13. marts 1998.

Spillestedet åbnede, inden Storstrøms Amt blev nedlagt i 2006, og navnet er jo heldigvis fortsat aktuelt.
Stars har til huse i den gamle Vordingborg Bio med beliggenhed i baggården til Algade 84. Biografen åbnede d. 4. juli 1920, og spillede sin sidste film d. 21. april 1990.

Bio, Algade 84.
Maj 1990

Ejendommen blev renoveret i 1994.

I efteråret 1997  – i forbindelse med ombygningen af den gamle Bio til rytmisk spillested – dukkede der vægmalerier op med motiver fra Vordingborg og omegn. Vægmalerierne er fra 1920 og malet af en ukendt kunstner.

Stars er nu en selvejende institution med tilskud fra Kulturstyrelsen og Vordingborg Kommune. Bestyrelsen er på 7 medlemmer, som er bredt sammensat og udpeget af bl.a. Kommunalbestyrelsen, Musikskolen og Erhvervsforeningen.

Stars udbyder mange former underholdning indenfor Musik og Teater. Bl. a. har man i 2000 haft teaterstykket “Alfons Åberg og Troldmanden” på programmet.
Udover koncerter og teater samarbejder man også bl.a. med musikskoler og laver undervisning.
Kim Larsen og mange andre kendte musikere har spillet på Stars, – nogle af de nyere er DODO, Bobo Moreno og her i jubilæumsåret byder man også på Swan Lee, Anne Linnet, Kasper Winding m.fl.

Stars, Algade 84.
Billedet er hentet på Wikipedia.
https://da.m.wikipedia.org/wiki/Fil:Stars,_Vordingborg.jpg

Stars fylder 25 år og Lokalarkivet ønsker tillykke –

Kilder: Arkivalier, programmer og billeder i Arkivet, Stars Hjemmeside – hvor man kan læse mere i de forskellige menupunkter. Linket åbner i et nyt vindue