Frisør Kalle Rasmussen.

Fiskehandler Jens Christian Rasmussen og Inger Marie Rasmussen boede på Matr. 2p i  Ornebjerg. De blev viet i Rødby d. 5. maj 1944, – han var født i Drigstrup sogn på Fyn i 1914, og hun var født i Landet sogn på Lolland i 1924.

Inger Marie – Kalles mor – havde en købmandsbutik på Ornebjergvej 55 fra ca. 1955-1963.
Faderen havde øgenavnet ”Silde-Jens”.
Deres første søn blev født i Rødby i oktober 1944.
I 1946 fik de datteren Else Marie i Kastrup, og i 1948 fik de sønnen Karl-Aage Rasmussen. Han blev også kaldt Lille Kalle.
I 1970 tog han navneforandring til Karl-Aage Kalle Rasmussen.

Ornebjergvej 55 – 1936-1938.
Det Kgl. Bibliotek – billedet er tilpasset

Se luftfotoet her – linket åbner på en ny side.

Allerede fra barnsben ønskede Kalle at blive frisør, han kunne godt lide at rede hår. Men synge kunne han også, og han var d. 16. maj 1958 med i en talentkonkurrence i Tappernøje, hvor han måtte dele 1. pladsen med en hula-hop-pige.
Faderen mødte Sadelmager Kaj Gunnar Pedersen fra Klarskov og fortalte ham om sønnen. Sadelmagerens to sønner Steen og Ebbe havde startet bandet Four Stones. Kalle kørte til Klarskov og sang Okker-gokker, ruller-rocker, – det var lige før Talentkonkurrencen i 1958. De synes godt om det, de hørte, og spurgte, om han ville med ud at synge, når de spillede rundt omkring på Sydsjælland, Lolland og Møn. Forældrene tøvede, men gav ham lov. Gutterne i Four Stones passede godt på Kalle sammen med deres sangerinde Bitten.

Lille Kalle
1959
Klik på billedet – se stor udgave

I 1960 spillede Four Stones i Over Vindinge Forsamlingshus sammen med Jytte Elga Olga og Alfred Beckmann , – og ikke mindst Lille Kalle – rocker og ruller.

Inden Kalle tog ud at synge, smurte han stemmebåndet med et råt æg, og så var det bare om at træne stemmebåndet med melodier som Tom Dooley, Åh Marie, It’s now or never og flere af tidens hits. Han fik 35 kr. pr. aften, og det var mange penge for en dreng på 10-11 år dengang.
Kalle har også mødt Otto Brandenburg og Nat Russel.

I 1962 var det slut for den nu 14-årige sangstjerne, da bandet blev opløst på grund af militærtjeneste. Bandet have det sidste årstid brugt forskellige til at spille, bl.a. Steen German Thomsen.
Kalle kom nu i lære hos Frisør Knud Hansen i Købmagergade i 1963, – og efter endt læretid som svend i 1967, aftjente han sin værnepligt på Kongeskibet, og han var bl.a. på Grønland i 1968 sammen Kong Frederik d. 9. og Dronning Ingrid.

Efter et år i Norge vendte han hjem til Vordingborg og blev frisørmester med “Kalles Salon” i Algade 109.
Ti år senere flyttede han salonen til den nuværende adresse i hjemmet på Solbakkevej, hvor en del af boligen blev indrettet til frisørsalon.

Ved siden af arbejdet som frisør er Karl-Aage Kalle Rasmussen også glad for musik og korsang. Han er med i flere kor, blandt andet i gospelkoret Soul Invitation i Nykøbing F. og Vordingborg Herrekor.

Kalle i butikken med sit ur.

I sin salon har Kalle et ur, hvor tiden går tilbage. Det er en fødselsdagsgave fra hans kone,  – han har nemlig ønsket, tiden kunne gå tilbage.

Kalle har også indspillet både Rock- og Country CD’er, der kan købes i salonen.

Kilder: Avisudklip – og interview og foto fra Kalle.