Strandpavillon, Ore Strand

31.05.1935:
Strandpavillonen på Ore Strand.

Efter rekordarbejde (30 arbejdsdage) var den nye strandpavillon så vidt færdig at den kunne indvies ved en lille festlighed. Pavillonen der fremtræder i udpræget funkisstil er tegnet af arkitekterne Friis Jensen og Madsen bygget af Tømrermester Frands Hansen og snedkermester Jeppesen. Malermester Axel Andersen, Glarmester Holger Hansen og installatør Borella Hansen og blikkenslagerfirmaet Hansen og søn.

I pavillonens nordøstligste hjørne er indrettet en stor kiosk og lige ved siden heraf hovedindgangen, stor garderobe, telefonboks herre og dametoilet. Mod nord er køkken og spisekammer m.m. Der er indlagt gas og vand, men gassen kommer fra flasker. Og vandet er fra eget vandværk. Der er en stor rummelig kælder. Ud mod Vandet findes restaurationen med en flot ovalformet glasfacade.  Der er plads til 150 gæster, foruden at der er danseplet og musiktribune. I et restaurationslokale mod vest er der plads til 40 gæster. Restaurationen er opført i krydsfiner og insulitte. Alt holdt i smukke linjer og farver.

Servicer er fra Holmegårds det grønne og glassene er røgfarvede. Fra hver en plet i restaurationen er der den herligste udsigt, der dog sikkert kulminerer når solen går ned bag Melbjerg. Pladsen udenfor restaurationen er under anlæg. Men også her er der servering under maleriske solparasoller. Jovist kommer Ore strand med. Restauratør Keller har her skabt et både smukt og moderne etablissement, der måske kan se ud som et vovestykke, men som, hvis retfærdigheden sker i fyldest, nok skal svare sin regning – i går tog publikum i meget stort tal den nye pavillon i besiddelse og der faldt mange lovord om denne Ore Strand nye attraktion.

Arkitekten er H.C. Friis-Jensen, Vordingborg.

Kilde: Emanuel Gedde Christiansen